Menu
Przystawki
Przystawki
-
Focaccia
-
Tatar z wołowiny
podany z korniszonem, cebulą, musztardą francuską, kaparami i żółtkiem -
Tatar z tuńczyka
podany z salsą z mango i awokado -
Fritto Misto
smażone w panierce krewetki, kalmary, dorsz podane z pietruszkowym i majonezowym dressingiem -
Deska serów i wędlin 2os.
Provolone dolce, Parmiggiano Reggiano, Pecorino Romano, Salami Spianata, Prosciutto Crudo, Salami Milano, oliwki, pomidorki konfitowane, prażone orzeszki pinii -
Deska serów i wędlin 4os.
Provolone dolce, Parmiggiano Reggiano, Pecorino Romano, Salami Spianata, Prosciutto Crudo, Salami Milano, oliwki, pomidorki konfitowane, prażone orzeszki pinii -
Foccacia caprese
mozzarella di bufala, pomidor, kapary, orzeszki pinii, rukola
Sałatki
Sałatki
-
Sałata ze smażonym kozim serem
smażony kozi ser, grillowane warzywa, rukola, bazylia, figa, dressing orzechowy -
Sałata z owocami morza
miks sałat, krewetki, ośmiornica, kalmary, małże, sos pomarańczowo-fenkułowy, podana z bułeczką czosnkową -
Sałata Cezar z kurczakiem
miks sałat, boczek, kurczak, pomidorki cherry, sos cezar, grzanki, Parmigiano Reggiano, bułeczka z pieca -
Sałata z burratą
miks sałat, bazylia, prażone orzeszki pinii, pomidorki cherry, szynka parmeńska, ocet balsamiczny -
Sałata Cezar z krewetkami
miks sałat, boczek, krewetki, pomidorki cherry, sos cezar, grzanki, Parmigiano Reggiano, bułeczka z pieca
Zupy
Zupy
-
Rosół z kaczki podany z ravioli z kaczką
-
Pappa al pomodoro
-
Ligurysjka zupa rybna
mule, ośmiornica, kalmary, małże, krewetki, morska ryba, gotowana z warzywami z nutą pomarańczy i bazylii podana z bułeczką z pieca
Makarony i risotto
Makarony i risotto
-
Spaghetti cacio e pepe
-
Spaghetti carbonara
-
Spaghetti al pomodoro
-
Czarne tagliatelle z owocami morza i mulami
-
Tagliatelle z krewetkami i pistacjami
-
Tagliatelle z krewetkami, brandy i orzechami włoskimi
-
Gnocchi z kurczakiem i suszonymi pomidorami
-
Gnocchi z kozim serem i truflami, w palonym maśle i paście truflowej
-
Gnocchi alla sorentina
zapiekane gnocchi z mozzarellą, bazylią i sosem pomidorowym -
Risotto z kurczakiem suszonymi pomidorami i i oliwkami
Drugie Dania
Drugie Dania
-
Filet z kurczaka z ravioli ze szpinakiem i ricottą
w sosie estragonowym z porem, suszonymi grzybami, miodem i winem -
Filet z kaczki
w sosie z cebuli, fig i porto podany ze szpinakiem i risini -
Dorada alla puttanesca
Filety z dorady, duszonej w winie z anchois, kaparami i oliwkami podana z pieczywem -
Krewetki z chorizo i brandy
ndują, pomidorkami cherry, i czerwoną cebulą, podane z bułeczką z pieca -
Parmigiana z bakłażanów
Zapiekanka z bakłażana, mozzarelli i pomidorów przyprawiona czosnkiem i bazylią -
Smażona polędwica z dorsza
podana z puree i słodko-kwaśna duszoną sałatką grzybów, pora, papryki i cykorii
Burgery
Burgery
-
Burger Klasyczny
wołowina, ser Provolone, sałata, pomidor, korniszon, karmelizowana cebula, sos ceza, sos na bazie pomidorów i czarnej porzeczki podany z frytkami -
Burger Morski
smażony stek z polędwicy z tuńczyka, smażone krewetki, salsa z mango i awokado, sałata, sos musztardowy z gruszką, podany z chipsami warzywnymi
Desery
Desery
-
Sernik
-
Tiramisu
-
Pannacotta
Oferta sezonowa
Oferta sezonowa
-
Krem z dyni i batatów
z ogonkami raków, pestkami dyni i nutą pomarańczy -
Spaghetti z dynią
pasta pomidorowa, imbir, mleczko kokosowe, prażone pestki dyni i piinii, natka pietruszki -
Pappardelle z gunciale w sosie dyniowym i natką pietruszki
-
Risotto ze świeżymi grzybami i kurczakiem
-
Stek z rostbefu z sosem grzybowym, grillowanymi batatami i sałatką ze świeżych warzyw
pomidorki cherry, czosnek, chilli, por, białe wino, podawane z bagietką czosnkową -
Placki dyniowo-ziemniaczane z sosem jogurtowo-cytrynowym
-
Sałatka z pieczoną dynią i burakiem
posypana kozim serem na polencie i prażonymi pestkami słonecznika i dyni -
Sałatka z łososiem
chpisy z pikantnej spianaty, krewetki, pomidorki cherry, miks sałat, malinowy vinegret podawane z bułeczką z pieca -
Pizza funghi di bosco
mozzarella fior di latte, grzyby leśne duszone z masłem i cebulą, salsiccia, rukola, parmezan -
Pizza funghi di bosco wege
mozzarella fior di latte, grzyby leśne duszone z masłem i cebulą, rukola, parmezan -
Pieczona gruszka
z żurawiną, kozim serem, orzechami włoskimi, miodem ze spiruliną, na rukoli
Steki
Steki
-
Stek z polędwicy wołowej
z sosem maderowym podany z frytkami i sałatką z pomidorków cherry, rukoli, czerwonej cebuli, octu balsamicznego